Η θεία από το Σικάγο” είναι μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου που πρωτοπαίχτηκε στον κινηματογράφο το 1957alt.

Έτσι, αποφασίσαμε να τη ζωντανέψουμε στη θεατρική σκηνή με πολύ νοσταλγική διάθεση, αναβιώνοντας με μια δόση ρομαντισμού πολλά γνωστά τραγούδια της εποχής του 50΄και του 60΄.

 

 

   

   Η Μαίρη Νύχτα-Ψυχιά μπήκε στο πετσί του ρόλου κι έπλασε μιά θεία… με υλικά το χιούμορ και το ταμπεραμέντο.

Ο Μάρκος Κάβουρας ενσαρκώνει το Στρατηγό-Πατέρα με όπλο τον αυθορμητισμό και την αυστηρότητα που απαιτεί ο ρόλος, ενώ η Δέσποινα Εξηντάρη-Καλαμάρη δίνει την απαιτούμενη ευγένεια στο πρόσωπο της μητέρας.

 

Οι ερμηνευτικές και χορευτικές ικανότητες των θυγατέρων: Τζένης Καλλίτση-Βούκουνα, Αμαλίας Καστάνου, Αγγελικής Καστάνου- Τζούμα και Σταυρούλας Βασιλάκη- Τσαμπαρλή, ντύνουν με χρώμα και σπιρτάδα την παράσταση.

 

Εξίσου εξαιρετικοί στους ρόλους τους είναι οι γαμπροί: Γιώργος Κερμπάτσος, Αποστόλης Τσαμπαρλής, Δημήτρης Αρμενάκης και …Διαμαντής Φύλλας.

 

Δεν πρέπει να παραλείψουμε τον Κοσμά Αντωνιάδη, φίλο του αυστηρού στρατηγού, που μάταια προσπαθεί να του αλλάξει τα μυαλά, τη altΔέσποινα Ζουμή σ΄ ένα ρόλο έκλπηξη και τον Κώστα Βούκουνα που κλέβει και πάλι την παράσταση.

 

Υπόθεση

Η οικογένεια του Χαρίλαου είναι μεσοαστική και ζεί στην Αθήνα του ΄60. Ο στρατηγός είναι αυστηρός κι έχει και τέσσερις κόρες σε ηλικία γάμου. Η μητέρα ξέρει πως τα κορίτσια της πρέπει πια να παντρευτούν, γιατί αλλιώς τα περιμένει το ράφι… 

Η θεία Καλλιόπη, που είναι χειραφετημένη και χειρεύσασα…, έρχεται κυριολεκτικά εξ ουρανού να σώσει την κατάσταση. Η στάμνα που θα πέσει απ΄το μπαλκόνι θα είναι μόνο η αρχή…

 

Σε μια καμπή του καιρού, όταν η κοινωνία της Αθήνας περνάει από τη μια εποχή στην  άλλη, από το γραμμόφωνο στο πικ απ και από τη μακριά φούστα στη μίντι, “Η θεία από το Σικάγο” φέρνει το καινούργιο και το μοντέρνο, διατηρώνατς όμως τις αξίες και τη μαγεία του παλιού.