Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων  του Γυμνασίου Βροντάδου και του 4ου Γυμνασίου Χίου σε συνεργασία με το Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου διοργανώνουν την Τετάρτη   28 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Ο.Β. στον Αγ. Γεώργιο Βροντάδου διάλεξη με ομιλήτρια την κα Καλλιόπη Τσεμπέρη, σύμβουλο Οικογενειακού Προγραμματισμού και Σεξουαλικής Αγωγής του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού, του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο) και της UNICEF και πρώην καθηγήτριας του ΤΕΙ Αθήνας με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στη διαφυλική αγωγή και σεξουαλική ανάπτυξη των εφήβων». Μετά τη διάλεξη η ομιλήτρια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Επειδή η σεξουαλική αγωγή είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα ζωής για το οποίο υπεύθυνοι είμαστε πρωτίστως εμείς, οι γονείς, διοργανώνουμε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία-συζήτηση. Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι γονείς είτε δεν γνωρίζουμε τον τρόπο είτε αποφεύγουμε να συζητήσουμε με τα παιδιά μας γύρω από τα θέματα αυτά, με αποτέλεσμα να αποκτούν μια διαστρεβλωμένη άποψη είτε από  τους συνομήλικούς τους είτε από το διαδίκτυο.

Θα χαρούμε λοιπόν να σας δούμε στην αίθουσα του ΦΟΒ και να συζητήσουμε με την ομιλήτρια κα Τσεμπέρη τις απορίες σας και πώς να απαντάτε στις απορίες των παιδιών σας. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στη σωστή, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των γονέων, γι’ αυτό η παρουσία σας σ’ αυτή την πολύ σπουδαία εκδήλωση κρίνεται από τους διοργανωτές απαραίτητη.

Η κα Καλλιόπη Τσεμπέρη μαζί με την πρόεδρο της UNICEF κα Σοφία Τσιτζίκου το πρωί της ίδιας μέρας στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των δύο σχολείων θα επισκεφθούν τα πιο πάνω Γυμνάσια και θα συζητήσουν με τους μαθητές                  της Γ΄ Γυμνασίου για τα δικαιώματα των παιδιών και για θέματα σεξουαλικής αγωγής.

Για τους διοργανωτές

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων    Γυμνασίου Βροντάδου  Θεοδώρα Μαθιούδη Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων      4ου Γυμνασίου Χίου Γεώργιος Γιαννάς Ο πρόεδρος του Φ.Ο.Β. Πολύδωρος Στείρος