Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, εορτάζοντας την Κυριακή της Πεντηκοστής 19 Ιουνίου 2016 την 92η επέτειο από την ίδρυσή του, εγκαινιάζει μία νέα μορφή επικοινωνίας με τα σχολεία του Βροντάδου με τίτλο: «Σχολεία ανοιχτά σε ανοιχτές κοινωνίες».

Μ’ αυτή μας την πρωτοβουλία θέλουμε να τιμήσουμε τους εκπαιδευτικούς που μπαίνουν μπροστά, αφιερώνοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο για να μυήσουν τα παιδιά μας σε νέους δρόμους, τα ίδια τα παιδιά που ανταποκρίνονται σε δράσεις εντός και εκτός σχολείου κερδίζοντας εμπειρίες και συναισθήματα, αλλά και τις διοικήσεις των σχολείων που ενθαρρύνουν τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Παράλληλα, πιστεύοντας ότι το σχολείο είναι ο χώρος που ζυμώνεται η γνώση με την κοινωνικοποίηση, ο χώρος των ιδεών, ο χώρος των συνεργασιών, ο χώρος της ελεύθερης έκφρασης, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμη η δημοσιοποίηση των παρακάτω δράσεων που ενδεικτικά, για φέτος, επιλέξαμε από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βροντάδου.

 Πρόγραμμα:

  • Ώρα 9:00 π.μ. Θεία Λειτουργία – Αρτοκλασία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου.
  • Ώρα 11:00 π.μ., Πνευματική Εστία Φ.Ο.Β. – Στα πλαίσια της εκδήλωσης«Σχολεία ανοιχτά σε ανοιχτές κοινωνίες»  θα παρουσιαστούν:
  • Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση “Τρωάδες” που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης και στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου με συντονίστρια την εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Βροντάδου και υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών δραστηριοτήτων κ. Στέλλα Τσιροπινά. Παρουσιάζουν οι μαθήτριες Γεωργία Φράγκου και Σέβη Τελλή.
  • Η ταινία – ντοκιμαντέρ “Ρωμιές” που συμμετέχει στο φεστιβάλ Cineμάθεια 2016 με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Βροντάδου κ. Νίκο Χούλη. Παρουσιάζουν οι μαθήτριες Ελισάβετ Βιδάλη και Κατερίνα Μπρανίδου.
  • ​Η ταινία – ντοκιμαντέρ “Γλυκό του κουταλιού” που συμμετέχει στο φεστιβάλ Cineμάθεια 2016 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Βροντάδου κ. Αντώνη Νικολάου και κ. Άρτεμη Καστάνια. Παρουσιάζουν οι μαθήτριες Αγγελική Βούλγαρη και Μαρκέλλα Μαθιούδη.
  • Απόδοση μουσικών αποσπασμάτων από το πολιτιστικό πρόγραμμα “Μουσικό εργαστήρι από τη λαϊκή μελωδία στην έντεχνη” με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Βροντάδου κ. Σταύρο Στείρο. Παρουσιάζουν οι μαθήτριες Υπατία Ζαννίκου και Στελίνα Απέσσου.

​​