altΟ Φ.Ο.Β. διατηρούσε θεατρική ομάδα από την ίδρυσή του, και κατά καιρούς ανέβαζε παραστάσεις κυρίως με την ευκαιρία εθνικών επετείων. Το έργο ήταν συνήθως δράμα και ακολουθούσε κωμωδία.

Μετά τον πόλεμο, η οργάνωση των παραστάσεων γίνεται αρτιότερη.

Στη συνέχεια, η ανέγερση της πνευματικής εστίας (1964 και 1979), έδωσαν το έναυσμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Η ανιδιοτελής προσφορά  όλων των συντελεστώ, ήταν  συγκινητική. Θυσιάζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ελεύθερο χρόνο τους και με μεράκι και διάθεση που θα ζήλευαν επαγγελματίες, πραγματοποίησαν σημαντικές επιτυχίες. Σε όλους ανεξαιρέτως altπαλιούς και νέους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως επιβάλλεται στην αξέχαστη Αγγελική Σκουφάλου που σαν σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ενδυματολόγος και φροντιστής κάθε λεπτομέρειας, έδινε την ψυχή της και όλη της την αγάπη, μετατρέποντας το μέτριο σε άριστο, είτε επρόκειτο για τους ηθοποιούς, είτε για τα φτωχικά στην κυριολεξία υλικά που χρησιμοποιούσε για να μήν επιβαρύνει το πενιχρό ανέκαθεν βαλάντιο του Φ.Ο.Β.

Απόσπασμα από το άρθρο “Αναμνήσεις απο τη θεατρική ομάδα του Φ.Ο.Β” του  Άγγελου Καλλίτση, που δημοσιεύθηκε στα “ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ”, τον Αύγουστο του 2009