Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ γιορτάζει φέτος 92 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου (1924-2016) και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας στις εγκαταστάσεις του την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5.30 μ.μ την παραδοσιακή γιορτή των Μποναμάδων (έμμετροι σατιρικοί στίχοι) που τελείται ανελλιπώς από το 1956.

Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν από τον Φ.Ο.Β.:

  • Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βροντάδου και εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου κ. Ιωάννης Κοντός για την συμπλήρωση πεντηκονταετίας εις την Ιεροσύνη και τη συμπαράστασή του εις το έργο του Φ.Ο.Β.
  • Ο Ταξίαρχος Χίου κ. Θεμιστοκλής Γρυμπίρης  με το αναμνηστικό των 103 χρόνων από τη μάχη του Αίπους για την συμβολή του στην επιτυχία των επετειακών εκδηλώσεων της μάχης του Αίπους.
  • Ο Θεόδωρος Κάστανος του Ζαννή με το αναμνηστικό των 103 χρόνων από τη μάχη του Αίπους για τη συμβολή του μέσω χορηγίας στη σηματοδότηση και στην προβολή της ιστορικής τεκμηρίωσης της ιστορικής περιπατητικής διαδρομής “Δρόμος Θυσίας Αίπους-1912”.
  • Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και οι Λιμενικοί Σταθμοί Υπαγωγής του για τη συμβολή τους στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών και στην αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης.
  • Ο συμπολίτης μας Στέφανος Ζαννίκος, καπετάνιος αλιευτικού για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.
  • Οι  πανελληνιονίκες αθλητές Χριστόφορος Μερούσης, Κυριάκος Συμιριώτης και Αντώνιος Σαρρής.
  • Οι αθλήτριες του βόλεϊ Μπαχά Ανθή του Νικολάου και Συρρή Μαρία του Ισιδώρου και ο αθλητής του μπάσκετ Στείρος Εμμανουήλ του Σταύρου.

Θα ακουστούν μποναμάδες των Ιάκωβου Μπριλή, Δημήτρη Κυριαζή, Δέσποινας Βλυσίδου και ανώνυμου φίλου.

Η χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.