6ήμερη εκδρομή του Φ.Ο.Β.  σε  ‘Εφεσο – Κουσάντασι – Αλικαρνασσό – Κιρκιτζέ – Σμύρνη- Τσεσμέ   από 17 έως 20 Αυγούστου 2010.

  

1η ΗΜΕΡΑ: Τσεσμέ –Έφεσος – Κουσάντασι -Αλικαρνασσός (Bodrum
 
 Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου για Τσεσμέ στις 08.30 με το Ε/Γ -Τ/Ρ ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ. 
 
 Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Έφεσο, η οποία για περισσότερα από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας.
 Ξενάγηση στην αρχαία πόλη (τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές , τα λουτρά, το ναό της Αρτέμιδος κ.λ.π.) και στη συνέχεια αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι.
 
Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για Αλικαρνασσό (Bodrum), όπου θα φθάσουμε μετά από 2 ½ ώρες. Η θέα της πόλης από τον εθνικό δρόμο είναι εντυπωσιακή. Τριγυρισμένη από νησάκια και δασωμένες ακτές, η πόλη προβάλλει στο μέσο του κόλπου με το επιβλητικό κάστρο των Ιπποτών.
 
Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ: Αλικαρνασσός (Bodrum)   alt
 
      Μετά το πρωινό περιήγηση στην πόλη της Αλικαρνασσού. Επίσκεψη στο κάστρο του Αγίου Πέτρου, ένα από τα πιο ισχυρά και καλοδιατηρημένα κάστρα στο Αιγαίο, στο οποίο στεγάζεται και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Υποθαλάσσιας Αρχαιολογίας, όπου εκτίθενται εξαιρετικά ευρήματα από αρχαία και μεσαιωνικά ευρήματα.
 
Επόμενος σταθμός είναι το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, θαυμαστό ταφικό μνημείο και γνωστό ως ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια περιήγηση στη χερσόνησο της Αλικαρνασσού.
 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ: Αλικαρνασσός –Πριήνη –Μίλητος
 

 

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Πριήνη, μία από τις πανάρχαιες ιωνικές πόλεις, όπου θα δούμε το ναό της Αθηνάς Πολιάδος, το αρχαίο Θέατρο, που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση καθώς και τμήματα από τα πολυτελή σπίτια της πόλης.alt
 
Επόμενος σταθμός μας είναι η Μίλητος, σημαντικό λιμάνι της Ιωνίας και πατρίδα των φιλοσόφων Θαλή, Αναξίμανδρου και Αναξιμένη.
 
Στον αρχαιολογικό χώρο δεσπόζει το αρχαίο Θέατρο, οι αγορές, οι Θερμές της Φαυστίνας.
 
Περιήγηση και στη συνέχεια στάση για γεύμα στα Δίδυμα, όπου βρίσκεται το εντυπωσιακότερο από τα αρχαία μνημεία της Μικράς Ασίας και του Αιγαίου, το περίφημο Διδύμαιο (ιερός ναός της Μιλήτου).
 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 alt

4η ΗΜΕΡΑ: Αλικαρνασσός – Κιρκιντζές –Σμύρνη -Τσεσμέ
 
     Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για το για το το Σιρίντζε (Κιρκιντζές), το χωριό της Διδώς Σωτηρίου, το οποίο έχει διατηρήσει ανέπαφη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του.
 
Περιήγηση στο χωριό, γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης.
 
Το απόγευμα αναχώρηση με προορισμό τον Τσεσμέ.
 
Στις 17.30 επιβίβαση στο πλοίο για Χίο. Αναχώρηση στις 18.00.
 
  
Τιμή κατ’ άτομο: 240 €
 
Επιβάρυνση μονόκλινου: +75 €  
 
Τι σας προσφέρουμε:

  Εισιτήρια πλοίου Χίο –Τσεσμέ -Χίο.

  •   Πούλμαν καινούριο & κλιματιζόμενο για μετακινήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •   3 διανυκτερεύσεις στην Αλικαρνασσό σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και δείπνο  
  •   Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό
   
Δεν περιλαμβάνονται:
  •   Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
  •   Μεσημεριανά γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών σε τοπικά εστιατόρια 
  •   Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα    
     
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στην εκδρομή απαιτείται έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου.
 alt