Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνεχόμενο τουρνουά 3on3 StreetBall από τον ΦΟΒ στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις τις ΠΕΚΕΒ στον Όρμο ΛΩ. Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στην διοργάνωση σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα στις 3 μπασκέτες που υπήρχαν όπου ο χώρος ενδείκνυται για 3on3 Street Basketball . Πολλές ομάδες επέλεξαν χιουμοριστικά ονόματα, διαφορετικά χρώματα εμφανίσεων και φυσικά ακολουθούσαν τον ρυθμό της μουσικής που συνόδευε το παιχνίδι τους. Κίνητρο αν μη τι άλλο η κατάκτηση ενός μεταλλίου και τα πολλά δώρα που μοιράστηκαν οι νικητές.   Ο ΦΟΒ ήταν έτοιμος γι αυτό το μεγάλο τουρνουά όπου όλα τα μέλη και φίλοι βοήθησαν ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέρθουμε στις απαιτήσεις των συμμετεχόντων.

Ξεκινώντας το Σάββατο το πρωί οι μικροί αθλητές ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΑ, ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ έπαιξαν πρώτοι όπου πολλοί γονείς βρέθηκαν εκεί συνδυάζοντας το μπάνιο τους και την διοργάνωση μας. Νικητές από τα ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΑ βγήκαν οι DREAM TEAM (Σκουφάρας, Σεραφείμ, Χ. Καρατζάνος, Πατελίδας)  από τα ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΣΤΙΑ  οι “Ουργιαλούδες” (Μαριέττα Μπατή, Ευη Γαρρή, Μαριάνθη Χούλη)  και οι Παμπαίδες οι ΑΜΥΑΛΟΙ ( Νίκος Τριπολίτης, Κώστας Σερέπας, Νίκος Κιρκινέζης). Νωρίς το απόγευμα της ίδια μέρας, σειρά είχαν οι έφηβοι και οι γυναίκες που ξεκίνησε σιγά σιγά να θερμαίνονται οι κερκίδες από κόσμο.  Λίγο πριν το σούρουπο  και οι 2 κατηγορίες είχαν τελειώσει με απόλυτη επιτυχία. Νικητές του ΕΦΗΒΙΚΟΥ ήταν οι GISIRIO ( Κ. Δαμηλάκης, Β. Τσαυλόπουλος, Στ. Μίμαρος)  και του ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ η ομάδα των “Σέξι Πιγολαμπίδων“ (Εμμανουέλλα Σερέπα, Αλεξάνδρα Νεστορίδη, Μαρκέλλα Τσίμηλα). Την Κυριακή το πρωί δεν υπήρχαν αγώνες ώστε να υπάρξει και η ανάλογη ξεκούραση. Το απόγευμα πήραν δράση οι κατηγορίες ΠΑΙΔΩΝ και ΜΙΚΤΟΥ (1 άνδρας + 1 γυναίκα).  Τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν το κυριακάτικο τους απόγευμα με μεγάλους νικητές τους (Δ. Κουνής, Γ. Στεφανίδης ) και φυσικά η ομάδα έκπληξη του ΜΙΚΤΟΥ, όπου το ζευγάρι ήταν μητέρας και γιος. Η Άντα Ζαχαριάδη με πολυετή θητεία στο Χιώτικο μπάσκετ μαζί με τους γιο της, Μιχάλη Σουλίκα πήραν την 1η θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν σ ‘ αυτή την κατηγορία.

Φυσικά η μεγάλη μέρα έφτασε…. Απόγευμα Δευτέρας και οι εγκαταστάσεις της ΠΕΚΕΒ γέμισαν ασφυκτικά με κόσμο τις κερκίδες όπου όλες οι ηλικίες ήρθαν να θαυμάσουν το επίκεντρο όλου του τουρνουά, την ΑΝΔΡΙΚΗ κατηγορία όπου πολλοί εν ενεργεία αθλητές και μη, φίλοι του αθλήματος έπαιξαν  και παρουσίασαν ένα άκρως ανταγωνιστικό αποτέλεσμα. Καμία ομάδα δεν υστέρησε αφήνοντας ικανοποιημένος τους θεατές που έβλεπαν ένα μικρό πρωτάθλημα να διεξάγεται. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης ομάδων, ο τελικός διεξήχθη στις 11.00μμ (!)  υπό το φως των προβολέων μου κατάφεραν να φωτίσουν μερικά από τα αστέρια του χιώτικου μπάσκετ που βρεθήκαν στον τελικό. Οι ομάδες που έφτασαν στο τελικό ήταν οι ΣΩΡΑΙΟΙ (Μανώλης Μιμιδης, Γιώργος Κώσταλος, Λεωνίδας Μπουμπάρης) και οι «παλιοί» ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ Α’ (Μανώλης Χατζηλάμπρου, Αντώνης Καλιμανάς, Μιχάλης Δισακιάς, Βασίλης Σταμέλος) οι οποίοι το 1998 συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 3on3 κατακτώντας την 2η θέση. Φαίνεται ότι δεν ξέρουν να χάνουν στα τουρνουά 3on3…Έτσι και φέτος μετά από 16 χρονιά κέρδισαν και σ’ αυτό το τουρνουά την 1η θέση όπου απέσπασαν το μεταμεσονύχτιο (12.15πμ) χειροκρότημα του κοινού που άντεξε την πολύωρη αναμονή αλλά ευχαριστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο το αγαπημένο μας άθλημα το μπάσκετ.

Τέλος το τμήμα μπάσκετ του ΦΟΒ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που με την βοήθεια τους καταφέραμε και επιτύχαμε τον στόχο μας, να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ στην καλοκαιρινή περίοδο. Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το αδελφικό σωματείο της ΠΕΚΕΒ όπου μας παραχώρησε τις εγκαταστάσεις τις για το 3ημερο και ηταν κοντά μας σε ότι και αν χρειαστήκαμε.  Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Χίου, Βαλάντη Κοντίλη οποίος δέχτηκε να βοηθήσει στο θέμα της διαιτησίας των αγώνων, στέλνοντας του νέους διαιτητές Κατερίνα, Παναγόπουλου, Φλωράδη Μιχάλη, Μυλωνά Στέλιο, Χαλίδου Ελπίδα, Αναστασάκη Παντελή. Και τέλος ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο τουρνουά και τους υποσχόμαστε ότι κάθε χρόνο θα είμαστε καλύτεροι.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλους τους αγώνες

Και του χρόνου…