Πανοραμική άποψη της Χίου, από την περιοχή του Κονταριού έως τον Μηλιγκά. Η πρωτότυπη φωτογραφία μήκους 1,40 μ. που βρίσκεται στο Μουσείο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου, παραχωρήθηκε από το Μ. Κωστάλα τον Απρίλιο του 1928, στη μνήμη του αδελφού του Μαρκέλλου Δ. Κωστάλα.

Αποτελεί ένωση έξι φωτογραφιών και υπογράφεται από τον φωτογράφο Στ. Χαρτουλάρη.  Πιθανολογείται ότι η λήψη έγινε από τον ανηψιό του, Γ. Τσίμα, από τον πυργίσκο του θωρηκτού «Κιλκίς» κατά τον εορτασμό των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Κανάρη στο Δημοτικό Κήπο Χίου τον Ιούνιο του 1927.

Μαζί με την αναπαραγωγή της πρωτότυπης φωτογραφίας, παρατίθενται  σε μεγέθυνση πέντε επιλεγμένα σημεία της ακτογραμμής που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας προκαλούν να συγκρίνουμε το χθες με το σήμερα.

Η αναπαραγωγή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» τον Απρίλιο του 2015

Τεχνική επεξεργασία-εκτύπωση : Τυπογραφείο ΕΝΤΥΠΟ, Χίος

Η ιστορική αυτή φωτογραφία της Χίου προσφέρεται σε συσκευασία δώρου και μπορείτε να τη χαρίσετε σε φίλους και ανθρώπους που αγαπούν τη Χίο.

Τιμή: 10€