Αγαπητοί φίλοι
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου ιδρύθηκε το 1924 από μια ομάδα προοδευτικών νέων, που με κίνητρο την πνευματική ανάπτυξη του τόπου τόλμησαν σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία το αδύνατο: τη δημιουργία ενός  πολιτιστικού σωματείου.
Σχεδόν ενενήντα χρόνια μετά, ο Φ.Ο.Β. είναι ένα γεραρό σωματείο, που ταξιδεύει στο χρόνο με μπουνάτσες και φουρτούνες, σε δύσκολους καιρούς, όχι  μόνο οικονομικούς αλλά κυρίως πνευματικούς και ηθικούς. Διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής του, εμπνέεται από τα ίδια οράματα των ιδρυτών του, τιμά τους προηγούμενους προέδρους και ρα Δ.Σ. τους θεμελιωτές αυτού του οικοδομήματος που για όλους ήταν έργο ζωής.
Παράλληλα κοιτάζει μπροστά και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής του.alt
 
Το νέο Δ.Σ, ξεκινώντας τη θητεία του σε εξίσου δύσκολους καιρούς, κατέγραψε και ιεράρχησε τις ανάγκες του Ομίλου, προσδιόρισε τους στόχους του και αναζητά τρόπους για την υλοποίησή του. Κοινωνούς και συμμέτοχους ατών των στόχων επιθυμούμε να κάνουμε κι εσάς, τα μέλη και τους φίλους του, που έχετε στηρίξει τις ποικίλες εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες. Αυτή την αγάπη που εισπράττουμε, ζητάμε από τη θέση αυτή να τη μετατρέψουμε σε σύμπραξη, σε πάθος- ορμή για δημιουργία, για σας, για μας και τα παιδιά του τόπου μας.
Προς την κατεύθυνση αυτή επιθυμούμε την υποστήριξή σας, για να κάνουμε τον Φ.Ο.Β. πιο δυνατό, αυτάρκη, να τον εξοπλίσουμε με όλα τα σύγχρονα μέσα που απαιτούνται για να μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους του.
Σας καλούμε λοιπόν να βαδίσουμε μαζί στην πορεία ανανέωσης του Ομίλου ώστε να διευρύνει τις δραστηριότητες του, να φέρει πιο κοντά τους νέους ανθρώπους, να αναδείξει όσο οι προηγούμενες γενιές αποθησαύρισαν, να αποτελέσει μια Πνευματική Εστία ικανή να ανταποκριθεί και στις προκλήσεις του μέλλοντος.
Το νέο Δ.Σ απαρτίζεται από ανθρώπους που ενστερνίζονται αυτές τις αρχές, εμνέονται από την κοινή αγάπη για την τοπική κοινωνία και δεν φείδονται χρόνου για την υλοποίηση των στόχων τους.
Σας απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση- πρόκληση να γίνετε ένας από μας.
 Σ΄αυτό το κάλεσμα ας μην λείψει κανείς.
 
Στις σελίδες του φυλλαδίου που θα πάρετε στα χέρια σας, παρουσιάζουμε τι πετύχαμε κατά τη προηγούμενη διετία καθώς και μερικές ενδεικτικές προτάσεις για την επόμενη.
Επίσης σας παρουσιάζουμε ένα πλήρη κατάλογο των υποδομών που κρίνονται  απαραίτητες για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν
Η οποιαδήποτε οικονομική στήριξη είναι  πολύτιμη.
Αν μόνοι μας επιτύχαμε αυτά. Όλοι μαζί μπορούμε  να επιτύχουμε περισσότερα.
 
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Πολύδωρος Στείρος