ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

ΒΟΣΝΙΑ –ΕΡΓΖΕΓΟΒΙΝΗ –ΚΡΟΑΤΙΑ –ΣΛΟΒΕΝΙΑ
18-23/08/14

1η Ημέρα: Τσεσμέ –Σμύρνη – Σαράγεβο  -Ντουμπρόβνικ

Αναχώρηση από Χίο προς Τσεσμέ στις 07:45 Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης. Πτήση προς Κωνσταντινούπολη–Σαράγεβο στις 11:15. Στις 15.15 άφιξη  στο Σαράγεβο, την πρωτεύουσα της Βοσνίας. Επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση προς Ντουμπρόβνικ, όπου θα  φθάσουμε μετά από 3 ½-4 ώρες περίπου. Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί το «κόσμημα της Αδριατικής », και φυλάσσεται για περισσότερα από 1.300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομία.  Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Ντουμπρόβνικ –Τρογκιρ –Σπλιτ –Σίμπενικ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο περιήγηση στο μαγευτικό Ντουμπρόβνικ. Αρχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση με το λεωφορείο σε ένα σημείο πάνω από την πόλη όπου προσφέρει εξαίρετη θέα της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ και μια φωτογραφική εικόνα των νησιών πέρα από τις ακτές του. Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνωστή για τα πολύ όμορφα μνημεία και τα υπέροχα τείχη. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς της Μεσογείου. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τα φημισμένα τείχη του 10ου αιώνα, που θεωρούνται τα μεγαλύτερα και ομορφότερα στην Ευρώπη. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βλάσιου-προστάτη της πόλης, τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της Ραγούζας. Στη συνέχεια αναχώρηση προς το Σπλιτ, τη μεγαλύτερη πόλη κατά μήκος των δαντελωτών Δαλματικών Ακτών. Περνώντας πάνω από τη φαντασμαγορική γέφυρα Τούζμαν και κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, φτάνουμε στην πόλη Σπλίτ. Περιήγηση της Μεσαιωνικής πόλης, όπου θα επισκεφτούμε το ανάκτορο του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το Αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα από την Ρωμαϊκή περίοδο της πόλης και το Μαυσωλείο. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία) λιμάνι του Σπλίτ. Επόμενος σταθμός μας είναι μία ιστορική πόλη και διαμάντι των Δαλματικών ακτών, το Τρογκίρ. Το Τρογκίρ, με μία ιστορία 2.300 χρόνων και επηρεασμένη πολιτισμικά από τους Αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βενετούς, περιλαμβάνει πολλά ανάκτορα, ναούς και πύργους. Αποτελεί το καλύτερα σωζόμενο Ρωμανό–Γοτθικό συγκρότημα στην Αδριατική και ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Sibenik. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* (PANORAMA hotel). Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Σίμπενικ –Λίμνες Πλίβιτσε –Ριέκα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε από το Sibenik προς τις λίμνες Πλίβιτσε, που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε από την UNESCO μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο δρυμός Πλίβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις πάμπολλες μικρές και μεγάλες λίμνες και με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Ριέκα, πόλη που βρίσκεται στην αγκαλιά του κόλπου Kvarner. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* (BONAVIA). Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ριέκα –Λουμπλιάνα –Ζάγκρεμπ

Μετά από μία σύντομη περιήγηση στην πόλη της Ριέκας, όπου θα δούμε τον Πύργο της πόλης, την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους  και το παλαιό Δημαρχείο, αναχώρηση για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι θα διασχίσουμε τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και  θα θαυμάσουμε το μοναδικό εσωτερικό διάκοσμο από σταλαχτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για τη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Η πόλη έχει αρκετά στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το παλαιό δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό, που δεσπόζουν στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και μία βόλτα στην πόλη. Κατόπιν, αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ, πρωτεύουσα της Κροατίας. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* (PHOENIX). Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Ζάγκρεμπ –Σεράγεβο

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, περιήγηση στο Ζάγκρεμπ. Εδώ θα δούμε τη λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το Θυρεό της Χώρας και το Δημαρχείο με την πέτρινη αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο καθεδρικός Ναός με την Αρχιεπισκοπή, το προεδρικό μέγαρο, η Βουλή και τα άλλα κυβερνητικά κτίρια. Στη συνέχεια αναχώρηση προς Σεράγεβο, όπου θα φθάσουμε το απόγευμα. Το Σεράγεβο αποτελεί την μοναδική πόλη που προβάλει τόσο έντονα τη διπλή της ταυτότητα και την πολυεθνική της κουλτούρα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* (SARAJEVO). Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σεράγεβο –Σμύρνη –Τσεσμέ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, περιήγηση στην παλιά πόλη του Σεράγεβο, όπου οι μπαρόκ εκκλησίες από τον καιρό των Αψβούργων γειτνιάζουν με τα οθωμανικά τζαμιά και τους μιναρέδες. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο και την επιστροφή μας. Πτήση προς Σμύρνη μέσω Κωνσταντινούπολης στις 11:50. Άφιξη στη Σμύρνη στις 17:50. Μεταφορά στο λιμάνι του Τσεσμέ και αναχώρηση προς Χίο.

ΤΙΜΕΣ

Το άτομο σε δίκλινο 3ο άτομοΠαιδί 2 έως 12 3ο άτομοΕΝΗΛΙΚΑΣ Μονόκλινο
540 € 410 € 470 € +125 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • 5 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ 4* ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
 • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΧΙΟΣ –ΤΣΕΣΜΕ –ΧΙΟΣ
 • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΜΥΡΝΗ –ΚΩΝ/ΠΟΛΗ –ΣΕΡΑΓΕΒΟ –ΚΩΝ/ΠΟΛΗ –ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ PEGASUS AIRLINES
 • ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΤΣΕΣΜΕ –ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ –ΣΜΥΡΝΗΣ –ΤΣΕΣΜΕ
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • ΑΧΘΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ
 • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ/ΚΑΣΤΡΑ