Φαντασίας Ανθίσματα με πολλά διαφορετικά λουλούδια, σχέδια της Κατερίνας Αλαμπασίνη, φύτρωσαν για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου 2010 στον altΦιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου.
Η πρώτη έκθεση την νεαρής γραφίστριας και καλλιτέχνιδας, περιλαμβάνει 84 ασπρόμαυρα σχέδια με πενάκι επιρρεασμένα από τη γραφιστική αλλά και κάποια είδη εφαρμοσμένης ζωγραφικής.
«Στόχος της έκθεσης ήταν να με γνωρίσει ο κόσμος πέρα από την επαγγελματική μου ιδιότητα ως γραφίστρια, μέσα από τη δική μου ματιά σχετικά με τη ζωγραφική. Με χαρά είδα να έρχεται αρκετός κόσμος που ανταποκρίθηκε και σχολίασε πολύ θετικά. Έχω κι άλλες ιδέες να δείξω στον κόσμο και ελπίζω οι καλές κριτικές που άκουσα για τη δουλειά μου να με ακολουθήσουν και στις επόμενες προσπάθειές μου. Από τη μεριά μου θα προσπαθήσω η επόμενη φορά -και κάθε επόμενη- να είναι καλύτερη» δηλώνει η Κατερίνα.
«Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου είχε την καλοσύνη να μου παραχωρήσει τον χώρο του, ώστε να πραγματοποιήσω την πρώτη μου έκθεση ζωγραφικής. Τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, όπως και για το γεγονός ότι σταθήκανε δίπλα μου, παρά τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τον Φ.Ο.Β. τις δύο τελευταίες μέρες πριν τα εγκαίνια της έκθεσης» συμπληρώνει.
 

 

Βιογραφικό
Η Κατερίνα Αλαμπασίνη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής από πατέρα Ευρυτάνα και μητέρα Χιώτισσα. Έμεινε στην Καλλιθέα και στην Αμφιάλη όπου πέρασεalt και τα πρώτα σχολικά της χρόνια.
Στα 8 της μετακόμισε με τους γονείς της στη Χίο και συγκεκριμένα στο Βροντάδο όπου τελείωσε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της αποτέλεσε η ζωγραφική, ενδιαφέρον που κληρονόμησε από τη μητέρα και τον παππού της.
Παρακολούθησε ένα χρόνο μαθήματα ακουαρέλλας το 1997 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και τρία χρόνια ελεύθερο σχέδιο στο φροντιστήριο Θετικό από το 2001 μέχρι το 2004. Πήρε μέρος σε δύο διαγωνισμούς ζωγραφικής του Φ.Ο.Β. τις χρονιές 1998 και 1999 στις οποίες απέσπασε τρίτο βραβείο και πρώτο έπαινο αντίστοιχα.
Στα χρόνια που έμεινε στη Χίο μέχρι και το τέλος του Λυκείου έκανε κάποιες ερασιτεχνικές εικονογραφήσεις για αφίσες και άλλες σχολικές δραστaltηριότητες με τελευταία αυτή για το τρίγλωσσο έντυπο συνταγών του ΤΕΕ Βροντάδου (Επ΄ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σωκράτης) τη σχολική χρονια 2003-2004.
Το 2004 που τελείωσε το Λύκειο πήγε στην Αθήνα όπου παρακολούθησε στο Ι.Ι.Ε.Κ. Ακμή το τμήμα γραφιστικής και το 2006 τελειώνοντας τη σχολή επέστρεψε στη Χίο όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα ως γραφίστρια αξιοποιόντας συχνά την κλίση της προς τη ζωγραφική σε εικονογράφηση εντύπων αλλά και ενός βιβλίου. Αγαπάει και απολαμβάνει το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς της στο οποίο της αρέσει να δίνει τον εαυτό της και ελπίζει αυτό να είναι το στοιχείο που θα καθορίζει τη γραφιστική και εικαστική δουλειά της και στο μέλλον.
Η πρώτη της έκθεση ζωγραφικής έλαβε χώρα στον τόπο που έζησε τα περισσότερά της χρόνια και σε έναν χώρο που δραστηριοποιήθηκε με διάφορους τρόπους εκείνη και η οικογένειά της.