Η θεατρική ομάδα του Φιλοπροόδου Όμίλου Βροντάδου πιστή στο καλοκαιρινό ραντεβού της, παρουσίασε στο κοινό της Χίου τη θεατρική κωμωδία των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Μια τρελή τρελή οικογένεια» σε διασκευή και σκηνοθεσία της ταλαντούχου εκπαιδευτικού Ελπίδας Γεωργαντή.
Κατά γενική ομολογία ήταν από τις καλύτερες παραστάσεις της ομάδας. Το έργο παρμένο από την κινηματογραφική επιτυχία της Τζένης Καρέζης και του Αλ. Αλεξανδράκη αποδόθηκε σε κείμενο από την κ. Κουτσουράκη, συμπληρώθηκε και διασκευάστηκε κατάλληλα για θεατρική παράσταση από την Ελπίδα Γεωργαντή, η οποία με τη βοήθεια του Κώστα Τσαρλή έφτιαξε το σκηνικό, και εμπιστευόμενη το ένστικτο και την φαντασία της έντυσε το έργο με υπέροχες μελωδίες και καθοδήγησε τους ερασιτέχνες ηθοποιούς ώστε να παίξουν τους ρόλους τους με επαγγελματισμό, μπρίο και μεράκι και να διασκεδάσουν το κοινό που γέλασε με την ψυχή του.
Παρακολουθήστε μέρος της παράστασης εδώ.
Την τρελή οικογένεια ενσάρκωσαν με επιτυχία οι ερασιτέχνες ηθοποιοί με διανομή ρόλων:
Πάστα Φλώρα: Μαίρη Νύκτα-Ψυχιά,
Στέλιος: Μάρκος Κάβουρας,
Μίκα: Αγγελική Καστάνου-Τζούμα,
Ανδρέας: Δημήτριος Αρμενάκης,
Μίκης: Κώστας Βούκουνας,
Μπέλλα: Αμαλία Καστάνου,
Αγγεριώ: Δέσποινα Εξηντάρη- Καλαμάρη,
Σίσσυ: Σταυρούλα Βασιλάκη-Τσαμπαρλή,
Μίλτος: Απόστολος Τσαμπαρλής,
Μαίρη: Δέσποινα Ζουμή,
Φίλιππος: Κοσμάς Αντωνιάδης,
Ζώρζ: Γιώργος Κερμπάτσος
και η Νανά: Τζένη Καλλίτση-Βούκουνα.
Το θεατρικό τμήμα του Φ.Ο.Β. εργάζεται παραγωγικά με κέφι και μεράκι ψυχαγωγώντας το κοινό της Χίου δεκαετίες τώρα διατηρώντας μια παράδοση από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του Σωματείου το 1924.
Ευχαριστίες από καρδιάς στην σκηνοθέτιδα Ελπίδα Γεωργαντή και όλα τα μέλη του θιάσου που διαθέτοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο με Αγάπη για το θέατρο και τον Φ.Ο.Β. δημιουργούν πολιτισμό.
Ευχαριστίες στις οικογένειες των ηθοποιών που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς και το κοινό που με την παρουσία του ανταμείβει τους κόπους των ερασιτεχνών.
Η σκηνοθέτης Ελπίδα Γεωργαντή σημείωσε μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα που μοιράστηκε στους θεατές των παραστάσεων. «…Η θεατρική ομάδα του Φ.Ο.Β. έρχεται σήμερα στο σανίδι να σας διασκεδάσει πεισμώνοντας στους χαλεπούς καιρούς που άλλοι μας επέβαλλαν να ζούμε. Εμείς λοιπόν, παίρνουμε τα πινέλα της ψυχής μας και ζωγραφίζουμε με έντονα χρώματα χαμόγελα, γιατί απλώς πιστεύουμε πως κι αυτά μπορούν να κάνουν τη δική τους επανάσταση…αν όχι στις κοινωνίες, τουλάχιστον στις ψυχές των ανθρώπων… ».

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Η πρώτη παράσταση δόθηκε στον Φ.Ο.Β την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ.
Ακολούθησαν παραστάσεις την Κυριακή 17 και Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 στον ίδιο χώρο. Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου η προγραμματισμένη παράσταση ακυρώθηκε λόγω συμμετοχής του Σωματείου στο παγχιακό πένθος για το θάνατο του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Διονυσίου.
Η θεατρική ομάδα αποδέχθηκε πρόσκληση από το Δήμαρχο Ψαρών κ. Κων/νο Βρατσάνο και ανέβασε το έργο στα Ψαρά το Σάββατο 23 Ιουλίου στην πλατεία Δημαρχείου. Η φιλοξενία στα Ψαρά ήταν παροιμιώδης.
Η θεατρική ομάδα προγραμματίζει παράσταση:
  • τη Δευτέρα  1 Αυγούστου στον Αγ. Τρύφωνα στα Νένητα αποδεχόμενη πρόσκληση του συλλόγου των Νενήτων,
  • στην πλατεία Δημαρχείου (Αφανή Ναύτη) στο Βροντάδο το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 8.00μ.μ. συμμετέχοντας στο πολιτιστικό τριήμερο της Τοπικής κοινότητας Βροντάδου,
  • στη Συκιάδα το Σεπτέμβριο
  • και στο Ομήρειο τον Οκτώβριο.
Καλή σας διασκέδαση.