Πριν από ένα χρόνο (Τετάρτη  23 Απριλίου 2014), ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του, τον εκλεκτό συμπολίτη μας κ. Σταύρο  Κουμπιά, τ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών και καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, που μίλησε με θέμα : «Έρευνα και καινοτομία. Η ελπίδα για το μέλλον». Η εκδήλωση αυτή σηματοδότησε ταυτόχρονα και την απαρχή μιας προσπάθειας για δημιουργία Ομίλου ενημέρωσης και προβληματισμού, σε ένα χώρο φυσικό και διαδικτυακό, ανοικτό στις νέες ιδέες και εξελίξεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, περιβάλλοντος Μέσα από την επαφή μας με ανθρώπους που καινοτομούν και πρωτοπορούν, ευελπιστούμε ότι θα διευκολυνθούμε στις επιλογές μας ως πολίτες, στον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε.

“Motivaction”:  TEDx του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο

Το πρώτο συνέδριο TEDx  του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που  θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη της Σύρου στις 25 Απριλίου 2015 (ώρες 11:00 έως τις 19:00) στο Θέατρο Απόλλων, και η δυνατότητα που μας δίνεται να το παρακολουθήσουμε “ζωντανά” μέσω διαδικτύου, θεωρούμε ότι υπηρετεί με το καλύτερο τρόπο  τους παραπάνω στόχους.

Θέμα του συνεδρίου είναι το “Motivaction” όπου  η λέξη “Motivaction” είναι σύνθετη από τις λέξεις motive (κίνητρο) και action (δράση) και σχετίζεται απόλυτα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα αλλά και ατομικά ο καθένας μας, που ενώ έχουμε όνειρα, δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα το κίνητρο που θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση για να τα  πραγματοποιήσουμε.

Στο συνέδριο λοιπόν θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν κάποια καίρια ερωτήματα όπως:

  • Πώς η αιτία γίνεται κίνητρο και το κίνητρο δράση;
  • Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέτουμε στόχους και να επιδιώκουμε την επίτευξή τους;
  • Για ποιο λόγο κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν από τους άλλους στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή τους και πώς την αξιοποιούν;

Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι του αύριο θα έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να διαμορφώσουν ένα μέλλον για το οποίο θα είναι περήφανοι;

Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Επισυναπτόμενα

Αρχείο Μέγεθος αρχείου Λήψεις
pdf TEDx 180 KB 281
pdf tedxprogram 425 KB 960