Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου σας προσκαλεί στο ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ.ΧΙΟΥ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. να απολαύσετε την κωμωδία των δύο σπουδαίων θεατρικών συγγραφέων, Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Φ.Ο.Β. σε σκηνοθεσία Ελπίδας Γεωργαντή. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στη θεατρική σκηνή του Φ.Ο.Β.  όπου παίχτηκε άλλες τέσσερις φορές. Το καλοκαίρι του 2015 ξαναπαίχτηκε στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά. Σε κάθε παράσταση οι ερασιτέχνες ηθοποιοί  απέσπασαν  ευνοϊκές κριτικές για την ερμηνεία τους σε ένα τόσο απαιτητικό έργο, που σκηνοθέτησε υπέροχα η σκηνοθέτης των τελευταίων έργων της θεατρικής ομάδας του Φ.Ο.Β. Ελπίδα Γεωργαντή.

Για το έργο που παίζεται χρόνια σ’ όλη την Ελλάδα από επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους τοποθετείται ο συγγραφέας Α. Ρήγας. «Αν βάζαμε μια ταμπέλα, θα λέγαμε ότι το έργο είναι μια φάρσα καθαρόαιμη. Το έργο εκτυλίσσεται ένα Σαββατοκύριακο σε μια επαρχιακή πόλη και οι ήρωες γίνονται μάρτυρες μιας σειράς θανάτων που σχετίζονται με μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Όλα ξεκινούν από έναν λάθος φόνο και μια απρόβλεπτη αναγνώριση…»

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Κώστας Βούκουνας, Δημήτριος Αρμενάκης, Μαίρη Νύκτα-Ψυχιά, Γιάννης Κουγιούλης, Σταυρούλα Βασιλάκη-Τσαμπαρλή, Αγγελική Καστάνου-Τζούμα, Κοσμάς Αντωνιάδης,  Μάρκος Κάβουρας, Δέσποινα Ζουμή, Τζένη Καλλίτση-Βούκουνα και Κώστας Τζούμας.

Γενική είσοδος: €5.