Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ γιορτάζει φέτος 95 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου (1924-2019) και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 5.30 μ.μ στις εγκαταστάσεις του, την παραδοσιακή γιορτή των Μπουναμάδων που τελείται ανελλιπώς από το 1956.

Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

  • Θα προσφερθεί το αναμνηστικό των 106 χρόνων από τη μάχη του Αίπους στον Ταξίαρχο Χίου κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή στο πρόσωπο του οποίου τιμάται ο Ελληνικός Στρατός για το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει στους πολίτες και για τη συμβολή του στις εκδηλώσεις μνήμης της μάχης του Αίπους.
  • Θα τιμηθεί με αναμνηστική πλακέτα ο Αντιδήμαρχος Χίου Ματθαίος Φαφαλιός για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για τους κατοίκους του Βροντάδου και της Βόρειας Χίου, καθώς και την αποτελεσματικότητά του στην επίλυση προβλημάτων.
  • Θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι σε ομάδα των γυναικών του Βροντάδου για την κοινωνική τους προσφορά.
  • Θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο από τις καλοκαιρινές εκδρομές του Φ.Ο.Β. που επιμελήθηκε ο Νίκος Γεωργούλης
  • Θα ακουστούν μπουναμάδες (έμμετροι σατιρικοί στίχοι) των Ιάκωβου Μπριλή, Δημήτρη Κυριαζή και Αριστείδη Ζαννίκου. Η χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.

Από το Δ.Σ. του Φ.Ο.Β.