Απορρίμματα

Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία σας και να ευχηθούμε να είστε πάντα  μάχιμοι προσφέροντας στους πολίτες  το δικαίωμα της ενημέρωσης., Αναφορικά τώρα με το ερώτημα σας, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο  την λειτουργία της ανακύκλωσης με την τοποθέτηση κάδων  διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών , σε περισσότερα σημεία του Βροντάδου. Μετά την προμήθεια κάδων απορριμμάτων, θα τοποθετήσουμε κι άλλους σε σημεία  που έχουμε καταγράψει ότι υπάρχει ανάγκη .Παράλληλα  , γνωρίζοντας το πρόβλημα της  αποκομιδής  των απορριμμάτων στα στενά του Βροντάδου αναμένουμε την αγορά μικρού αποριμματοφόρου, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση . Η υπηρεσία καθαριότητας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί το προσωπικό της πάνω από 50% τα τελευταία χρόνια.

Οδικο δικτυο

Έχει γίνει τεράστια  προσπάθεια για στην τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης αλλά και καθρεπτών , στο οδικό δίκτυο του Βρονταδου. Παράλληλα  λαμβάνοντας υπόψη  την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, εφαρμόσαμε την μελέτη κυκλοφορικών ρυθμίσεων  αρχικά με την μονοδρομηση 5 εσωτερικών δρόμων του Βροντάδου, ενώ σε β φάση θα εξεταστεί η δυνατότητα  μονοδρόμησης  και άλλων σημείων.

 

Νερο

Η ΔΕΥΑΧ μείωσε  το κόστος νερού για τον δημότη, αφαιρώντας την χρέωση του  ειδικού  τέλους  από τους λογαριασμούς , ενώ καταφέραμε να έχουμε επάρκεια σε πολύ  καλής ποιότητας νερό για τον Βροντάδο, όλο τον χρόνο, μετά την εκμετάλλευση των νερών του Δελφινιού, και την παράλληλη αντικατάσταση φίλτρων στις  μονάδες αφαλάτωσης. Επίσης σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΧ, τοποθετήθηκαν σχάρες ομβρίων σε αρκετά σημεία του Βροντάδου, που είχαμε καταγράψει ότι υπήρχε πρόβλημα. 

 

ΚΑΠΗ

Έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια δημιουργίας ΚΑΠΗ στον Βροντάδο, με πρώτο στάδιο την ανεύρεση χώρου που θα πληρει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τον σκοπό αυτό.

ΕΛΑΣ- ΕΛΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΑ

Η Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης , αντέδρασε από  την πρώτη στιγμή στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ και Εμπορικής Τράπεζας στην περιοχή μας, ενώ με έγγραφα της έχει ζητηθεί τόσο  η επαναλειτουργια των ΕΛΤΑ, οσο και  αστυνομικού σταθμού Βροντάδου και μάλιστα χωρίς λειτουργικά έξοδα, αφού έχει προταθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να χρησιμοποιηθεί  χώρος του Πρώην Δημαρχείου Ομηρούπολης.

 

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ 

Πρόκειται για ένα περιφερειακό έργο, με μεγάλη χρηστική αξία και έχει συμπεριληφθεί η ολοκλήρωση  της μελέτης στον σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Χαράσσοντας  ένα  μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αναβάθμισης και αξιοποίησης  καθοριστικών σημείων και περιοχών της φυσιογνωμίας του τόπου μας , φιλοδοξούμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να προσφέρουμε σε κατοίκους και επισκέπτες την δυνατότητα να ανακαλύψουν την ομορφιά του Βροντάδου.

Το έργο ανάπλασης της παραλιακής οδού και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν (πεζοδρόμια  ,, ποδηλατοδρόμοι, πρόσβαση ΑΜΕΑ κλπ) πάντα μέσα από μελέτη που θα σέβεται και θα προστατεύει την φυσιογνωμία της περιοχής, θα βελτιώσουν όχι μόνο την εικόνα, αλλά κυρίως την οδική ασφάλεια στον συγκεκριμένο δρόμο.

Πραγματοποιήσαμε , σε συνεργασία με τον ΦΟΒ και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ημερίδας με θέμα το μέλλον της περιοχής της Κλειδούς, προσπαθώντας να βρούμε τόπους συνύπαρξης  των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων με το προστατευόμενο περιαστικό δάσος της περιοχής.

Μελετάμε αρχικά την δημιουργία  ανοικτού μουσείου πολιτισμού οπού εκεί θα ενταχθεί η αναβάθμιση της Κλειδούς, τα περιπατητικά μονοπάτια,  τα μνημεία του τόπου μας, οι ιστορικές διαδρομές  και άλλα  σημαντικά στοιχεία  της ιστορικής και πολιτιστικής μας διαδρομής.

Στην περιοχή  της Δασκαλόπετρας, έχει ήδη ξεκινήσει   το έργο ανάπλασης της περιοχής  ενώ με το έναρξη του προγράμματος LEADER  Αλιείας, θα γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση- αξιοποίηση τόσο στην περιοχή της Δασκάλοπετρας  όσο και στην περιοχή Τρεις Μύλοι , που λειτουργεί ήδη επισκέψιμος ο αναπαλαιωμένος ανεμόμυλος.

«Σταθμός»    στην  αναβάθμιση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Βροντάδου αλλά και της  Ομηρούπολης  γενικότερα αποτελεί η ανέγερση της νέας  πτέρυγας  στο Γυμνάσιο ενώ η προσθήκη αιθουσών στο Β Δημοτικό σχολείο  Παναγιάς Ερυθιανης , βελτίωσε σημαντικά την σχολική καθημερινότητα.

Επίσης, ξεκινήσαμε τον χωροταξικό σχεδιασμό του Βροντάδου , ολοκληρώνεται εντός του 2014  το έργο στο οστεοφυλάκιο ενώ τοποθετήθηκαν   φωτιστικά σώματα στις περιοχές Ράκτη, Πέτρα Ομήρου  και  Μνημείο Ψυχάρη. Έγιναν ασφαλτοστρώσεις σε γειτονιές του Βροντάδου και ανάπλαση πεζοδρομίων στην παραλιακή οδό η οποία θα συνεχιστεί άμεσα .

Τέλος, με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Αίπους στην Κιβωτό του Κόσμου , σε συνεργασία με την Προμηθευτική, αποδείξαμε όχι μόνο τον κοινωνικό μας ρόλο, αλλά παράλληλα ενισχύσαμε με μαθητικό δυναμικό τα σχολεία του Βρονταδου, απομακρύνοντας οριστικά κάθε ενδεχόμενο συρρίκνωσης τους.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τα πολιτιστικά –αθλητικά σωματεία του Βροντάδου, διαθέτουν μια μακρόχρονη ιστορία προσφοράς  την οποία την αναγνωρίζουμε εμπράκτως, με την μορφή οικονομικής στήριξης που ως δημοτική αρχή παρέχουμε .Παράλληλα τα πολιτιστικά σωματεία ΦΟΒ και ΠΕΚΕΒ καθώς και οι εθελοντικές ομάδες  στήριξαν και υποστήριξαν τις πολιτιστικές μας δράσεις ,  σε μια αμφίδρομη σχέση συνέχειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σχέση αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί διότι όπως αποδείχτηκε και με την λειτουργία των εθελοντικών ομάδων του δήμου μας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Χίο μας ακόμη καλύτερη!