Φωτογραφικός Διαγωνισμός “Μια ματιά στην άγρια όψη της Χίου”

alt

 Ο περιβαλλοντικός οργανισμός Chios Nature αναγγέλλει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και ενημερώνει για την έκθεση βραβευμένων και άλλων λήψεων στο κέντρο Citrus στον Κάμπο από 19 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

   

  Ομήρειο Πνευματικό κέντρο Δήμου Χίου

    «Στην άκρη της θάλασσας»

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Σταύρου Ανδριώτη

Έναρξη 19/08/2011 και ώρα 19:30   Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3/9/11

 «Το κακό», έκθεση φωτογραφίας του Σταμάτη Μενή

 altΈκθεση Φωτογραφίας του μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου Σταμάτη Μενή στο «έμπα» του Χότζα για όλα τα βράδια του Αυγούστου (εκτός Κυριακής) με θέμα το «κακό». Τα κείμενα έχει επιμεληθεί ο Νίκος Μαυρέλος και ο Σταμάτης Μενής.

  Παρουσίαση Βιβλίου

Το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο και οι εκδόσεις ” Άλφα Πι” παρουσιάζουν το βιβλίο

alt“Το γένος των Μαυρογορδάτων στη Ρωσική Αυτοκρατορία” του Βαλερί Τομαζοφ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 και  ώρα  19:30 μμ στο αίθριο αμφιθέατρο του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος”, Μιχαήλ Λιβανου 51 Χίος

Συνδιοργάνωση: ΄Ιδρυμα “Μαρία Τσάκος”-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευβας και Παράδοσης, Βιβλιοθήκη Χίου ¨Κοραής”.

Chios Veggera 2011

Το τελευταίο δεκαήμερο οχτώ εικαστικοί καλλιτέχνες (οι Candy Hilton, Olivia Mansfield, Jolene Farren, Arjun Mahadevan, Charlotte Stanton, Βασιλική Αντωνοπούλου, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Σπύρος Δερβενιώτης) και τρεις μουσικοί (ο Yinon Muallem, η Ξανθούλα Ντακοβάνου και ο Ταξιάρχης Βασιλάκος) προσκεκλημένοι της πολιτιστικής εταιρίας «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη στη Χίο» επισκέπτονται τη Χίο, για τη γνωρίσουν και να δημιουργήσουν ορμώμενοι από τα ερεθίσματα που θα δεχτούν από τους ανθρώπους, τις παραδόσεις, την αρχιτεκτονική και τα τοπία της.

Η δημιουργική αυτή επίσκεψη, που περιλαμβάνει διαδρομές, περιηγήσεις, εργαστήρια σε πλατείες, ονομάστηκε “Chios Veggera” κι ένα μέρος του δημιουργικού αποτελέσματος της θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή 26 Αυγούστου ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2011 στην οδό Αμάντου 26, στο χώρο που συστεγάζονται η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη και  η Φωτογραφική Λέσχη Χίου.
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο 11π.μ.-2μ.μ.
Τρίτη & Παρασκευή 11π.μ. – 2μ.μ. και 7-9:30μ.μ.
Ο πολυχώρος CITRUS στον Κάμπο της Χίου σας προσκαλεί σε μία βραδιά μουσικής μπαρόκ με τις εξαιρετικές μουσικούς Μέχτιλντ Σταρκ και Κατερίνα Κτώνα, το Σάββατο, 20 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην «Καλή Αυλή».
Είσοδος 10 ευρώ.
Χοροθεατρική παράσταση Καραγκιόζη
 

Το παιδικό τμήμα ζωγραφικής και δημιουργικής απασχόλησης του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών παρουσιάζει στην πλατεία του Μέγα Λημνιώνα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, την χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο καραγκιόζης εστιάτορας».

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου – Ώρα 20:30 – Πλατεία Μέγα Λημνιώνα – Είσοδος Ελεύθερη