Ταξίδια μνήμης… στις θάλασσες του κόσμου

 alt
Ο Φ.Ο.Β. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους ανθρώπους της ναυτοσύνης του τόπου μας και τους καλεί να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός αρχείου προφορικών μαρτυριών, την ύπαρξη του οποίου θεωρούμε αυτονόητη σε ένα νησί που έχει συνδέσει τόσο στενά τη μοίρα του με τη θάλασσα.
 
 Το όλο εγχείρημα έχει ως στόχο τη διάσωση της βιωμένης εμπειρίας των ανθρώπων της θάλασσας , τον εμπλουτισμό των ιστορικών πηγών και θα αποτελέσει πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
 
Παράλληλα, το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα εμπλουτίσει το Ναυτικό Μουσείο του Φ.Ο.Β. ή θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ψηφιακού Μουσείου με άξονα τη ναυτική ζωή.
 
Tην επιστημονική επιμέλεια αυτής της προσπάθειας, έχει αναλάβει ο χιώτης ιστορικός και υπεύθυνος του Τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Μιχάλης Βαρλάς, ενώ  την ευθύνη της καταγραφής , αρχειοθέτησης και αξιοποίησης αυτού του υλικού, έχουν αναλάβει οι:
alt 
Γιασεμή Αμπαζή, Φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου
 
Ασπασία Φαφαλιού, Φιλόλογος,
 
Αγγελική Μεννή, Φιλόλογος
 
Πολύδωρος Στείρος , Μαθηματικός, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου
 
Αντώνης Νικολάου, Τεχνολόγος Μηχανολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου
 
 Αν λοιπόν επιθυμείτε να βοηθήσετε στο όλο εγχείρημα και να μοιραστείτε μαζί μας αναμνήσεις, βιώματα, συναισθήματα, μαρτυρίες , ντοκουμέντα, φωτογραφίες, αντικείμενα ή ό,τι άλλο έχετε να προσφέρετε για την έρευνα και τη γνώση , επικοινωνήστε μαζί μας.
Εδώ , στη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα του Φ.Ο.Β. θα ξεκινήσουμε μαζί «το ταξίδι μνήμης στις θάλασσες του κόσμου».
 Δείτε ακόμα: